cannaworld001016.jpg cannaworld001014.jpg cannaworld001012.jpg cannaworld001010.jpg cannaworld001006.jpg cannaworld001004.jpg cannaworld001003.jpg cannaworld010004.jpg
Gebruik van Cannabis.

Eten van cannabis.
Cannabis kan men ook in olie of boter verwerken waarmee het eten klaar mee wordt gemaakt. Bij het eten van cannabis duurt het langer voor de effecten voelbaar zijn. Vaak is dat pas na 30 minuten tot een uur (soms zelfs meer...) na gebruik. Het doseren is dus ook wat moeilijker door deze langere tijd. Het wordt dus ook aangeraden om hier voorzichtig mee om te gaan (kleine porties) en minimaal een uur te wachten om te kijken wat het effect is. Zodat je niet teveel medicijn neemt. (ps. overdosis is niet mogelijk met cannabis)
 
Wanneer met het op deze manier cannabis consumeert zijn de effecten ook vaak langer aanwezig. Langer dan bij roken of verdampen. Soms zelfs tot 4 uur langer waarna het langzaam wegebt. .De effecten zijn ook anders dan bij verdampen of roken, deze manier van consumeren geeft vaak een meer lichamelijk relaxen waar men bij roken en verdampen meer een mind-high krijgt.
Bij het koken met cannabis, is het zeer belangrijk om vet (olie, boter, melk) te gebruiken, omdat cannabino´den zoals THC in vet oplosbaar zijn en niet oplosbaar in water.
 
Een veel gemaakte fout die veel mensen maken is dat ze vergeten om hun cannabis decarboxyleren en doen de plant direct in de olie of boter. In lekentaal is decarboxylatie het proces van cannabis verwarmen om de THC, CBD en andere cannabino´den te activeren.
 
Het proces van decarboxylatie kan tot op zekere hoogte vanzelf gaan, met tijd en warmte, vaak als een proces van het drogen van cannabis of bij te lang bewaren. Maar deze natuurlijke decarboxylatie is niet zo efficiŰnt of krachtig als wanneer je het zelf verwarmt, zoals bij roken, vaporiseren of koken. Wanneer dit gebeurt, wordt de CO2 uit de zuren verwijderd, waardoor ze veranderen in cannabino´den.
 
Over het algemeen wil je je cannabis decarboxyleren rond 106-120 graden Celsius, ongeveer 30 minuten tot een uur. Direct je cannabis decarboxyleren op een temperatuur boven de 100 graden Celsius kan ervoor zorgen dat achtergebleven water gaat koken, waardoor je cannabis beschadigd raakt. Om dit te vermijden kan je beginnen met je cannabis te verhitten op 96 graden Celsius, gedurende 15-20 minuten. 
cannaworld001008.jpg