cannaworld001016.jpg cannaworld001014.jpg cannaworld001012.jpg cannaworld001010.jpg cannaworld001006.jpg cannaworld001004.jpg cannaworld001003.jpg cannaworld010004.jpg
Gebruik van Cannabis.

Tincturen van cannabis.
Cannabis tincturen zijn een geconcentreerde vorm van cannabis, vaak in een alcohol oplossing verkregen. Tincturen zijn sterk geconcentreerd en vereisen een zorgvuldige dosering. Zij kunnen onder de tong worden genomen of gemengd in melk of andere dranken.

 
Gedroogd basismateriaal wordt ondergedompeld in pure alcohol. De alcohol neemt de werkzame stoffen van het materiaal in zich op. Door deze alcohol later weer uit te koken houd je de werkzame stoffen in geconcentreerde vorm over. Door decarboxylering van het basismateriaal (voor dat de alcohol wordt toegevoegd, het basismateriaal in de oven verwarmen) wordt je tinctuur meer potent. Een bekende tinctuur is de RSO. (Rick Simpson Oil)
 
Het concentraat van de cannabisplant is te verkrijgen op 2 manieren. De ene is de mechanische manier en de andere door middel van een oplosmiddel.
 
Een reeds meer dan 1000 jaar gebruikte mechanische manier is het wrijven han de toppen tot charas hasj. Men wrijft de toppen tussen de handen en verzamelt zo de werkzame stoffen op de hand en rolt dit tot balletje.
Concentraten gemaakt met het gebruik van oplosmiddelen, bieden een meer verfijnde controle. Elk oplosmiddel bindt verschillende moleculen en zal dus mogelijk een ander eindproduct opleveren.
Hashies
Kif
Charas
Bubblehash (water)
Droogijs
Wax (butaan)
Budder
CO2
Shatter
Mechanische extractie
Oplosmiddel extractie
Alcohol tincturen
Cannaboter
cannaworld001008.jpg