cannaworld001016.jpg cannaworld001014.jpg cannaworld001012.jpg cannaworld001010.jpg cannaworld001006.jpg cannaworld001004.jpg cannaworld001003.jpg cannaworld010004.jpg
Gebruik van Cannabis.

Verdampen van cannabis.
Cannabis verdampen ofwel vapen (spreek uit als "veepen") gebeurt met een vaporizer. Deze verwarmt plantmateriaal om zo de werkzame stoffen vrij te maken.
 
Er zijn verschillende soorten vaporizers. De simpele heeft als hittebron een aansteker nodig. Ze zijn goedkoop en geven je een goed alternatief voor roken met tabak. 
Precisie vaporizers hebben een electrisch verwarmingselement, met meestal een temperatuurregelaar. Deze hoogwaardige modellen kosten in de regel enkele honderden euro's. Het gemak van de temperatuurregeling, de duurzaamheid en de effectiviteit van deze apparaten is voor veel gebruikers toch de reden om voor deze modellen te kiezen.
 
 
Er zijn 2 manieren van verwarmen:  conductie   -  convectie
 
Bij convectie raakt het plantmateriaal nooit een verwarmingselement aan. In plaats daarvan stroomt er hete lucht doorheen die het snel verhit en het vrijmaken van de werkzame bestanddelen mogelijk maakt. Deze methode maakt veel meer werkzame stoffen vrij dan bij conductie het geval is.
 
Bij verhitting door conductie wordt het plantmateriaal geplaatst op een metalen plaatje dat opgewarmd wordt om de werkzame bestanddelen vrij te maken. Het directe contact tussen het hete metaal en de kruiden kan ze laten branden; dit is dus ook niet de methode die de voorkeur heeft en wordt zelden toegepast in moderne vaporizers
Gebruikers die eerst `gewoon` rookten en nu die overstappen naar een verdamper kunnen het idee hebben dat het niks voor hun doet omdat men geen prikkeling voelt in de keel, die je bij roken vaak wel opmerkt. Daarom is het aan te raden om rustig te gebruiken en even af te wachten op het effect. De werkzame stoffen zijn namelijk wel binnengekomen en nog meer dan met gewoon roken van cannabis. Dit geeft meer geconcentreerde werkzame stof nameijk.
cannaworld001008.jpg